Як проростити пшеницю для їжі?
Як проростити зерна
- Зерна промити охолодженою кип'яченою водою.
- Покласти зерна на тришарову марлю або чисту тканину.
- Накрити зерна ще одним шаром тканини та залити невеликою кількістю злегка теплої кип'яченої води.
- Поставити зерна у світле тепле місце.
- Придатність в їжу потрібно визначати по довжині проростка.
Як виростити пшеницю щоб отримати борошно?
Пшениці, жито просіюють, повітряні потоки відділяють пил та полову від зерен. Далі зерна пшениці, з яких будуть виготовляти борошно, кондиціонують, зволожують і залишають в бункерах до 24 годин. Зволоження пшениці пом'якшує висівки і полегшує процес вивільнення внутрішнього білого ендосперму при подрібненні. Кеш
Як отримати борошно?
Виробництво Зернові культури переробляють на борошно способом разового, оббивного або сортового помелу. Борошно разового помелу являє собою розмелене зерно разом з плодовими та насінними оболонками і зародком. В результаті молоття зерна, у якого частково видалені оболонки і зародок, одержують борошно оббивного помелу.
Пшениця — Вікіпедія
М’яка пшениця (T. aestivum L.) — однорічна озима або яра трав’яниста рослина з мичкуватою кореневою системою, яка проникає в ґрунту на глибину 1—1,5 м і більше. Стебло — прямостійна соломина, заввишки у низькорослих (карликових і напівкарликових) сортів — 60—90 см, середньорослих — …