Плоди кизилу вживають у їжу в сирому вигляді, а також використовують для виготовлення варення, желе, мармеладу, джему, сиропів, начинок, компотів.12 жовт. 2016 р.
Кому не можна їсти кизил?
Проте не можна вживати багато кизилу тим, хто має підвищену кислотність шлункового соку, та тим, хто страждає на безсоння. Бо, як ми вже знаємо, у ягід кизилу яскраво виражена тонізуюча дія, тож можна і не заснути.
Що лікує кизил?
У народній медицині кизил приміняли при діареї, їм так само відновлювали обмін речовин в організмі людини. Ягоди кизилу радять включати в раціон при шкірних захворюваннях і екземі. Напої і настої з ягід кизилу рекомендують при шлунково-кишкових розладах і кровотечах, при захворюваннях порожнини рота.
Скільки можна їсти кизилу?
У процесі лікування можна застосовувати як свіжі, так і сушені плоди. При важкому перебігу захворювання кизил вживають перед їжею, але не більше трьох порцій на день і з кісточкою. Не хвилюйтеся – вони розчиняться у шлунку, виявивши благотворний вплив на шлунково-кишковий тракт. Кеш
Кизил обыкновенный — Википедия
Кизил используют в свежем и переработанном виде в кулинарии, кондитерской и консервной промышленности.