Напій з такого висушеного листя виходить більш ніжний, більше схожий на зелений чай. Збирати листя рослини я завжди намагаюся в екологічно чистому місці, на ягідних галявинах, в червні-серпні.
Коли треба збирати іван чай?
Чай заготовляють у Карпатах у червні-липні, поки рослина цвіте. Кеш
Коли починає цвісти Іван чай?
В кінці червня з'являються квіти в іван-чаю. Ця рослина відома також під назвою кипрей. Кеш
Як правильно робити Іван чай?
Залитий окропом у 95-100°C Іван–чай відстоюють в чайнику протягом 10-15 хв. Потім настій збовтують, збагачуючи тим самим напій ефірними маслами. Іван–чай також можна варити, насипавши висушені пагони в каструлю і заливши холодною водою. Рідина повинна покривати їх на 5-10 сантиметрів.
Іван-чай: до якого часу можна збирати та як правильно його …
Іван-чай: до якого часу можна збирати та як правильно його обробляти 01.07.2021 28.06.2021 Віктор Воробйов Здоров`я Збирати іван-чай можна тільки в певний час.