Горошинки треба дістати з стручків, помити, а потім покласти в формочки для люду і залити водою або бульйоном. Після цього необхідно поставити їх в морозильну камеру і дати замерзнути. Далі кубики дістають з форм і перекладають в пакети або контейнери та вертають в морозильну камеру.
Як зберегти зелений горошок на зиму?
Заморожений горошок Кращий спосіб зберегти оригінальний смак і користь зеленого горошку – це заморозити його. Для цього лопатки лущать, відбирають тільки цільні зерна без ознак пошкодження шкідниками або хворобами. Перебраний горошок промивають і обсушують на паперових рушниках.
Скільки стерилізувати зелений горошок?
Закласти дно великої каструлі марлею, залити в каструлю воду і поставити зверху баночки з горошком без кришок. 8. Стерилізувати банки з горошком на середньому вогні близько 40 хвилин.
Коли збирають зелений горошок?
Особливості збирання та зберігання Недостиглі стручки гороху збирають на десятий день після цвітіння рослини. У цей період стулки цукрових сортів дуже соковиті, а насіння тільки починає формуватися. Збирання зеленого горошку для консервації починають на 15-й день після цвітіння.
Заморожування горошку – рецепт на зиму
Інгредієнти 1. зелений горошок 200 г 2. вода 200 мл На порцію Калорії: 75 ккал Білки: 5 р Жири: 0.4 г Вуглеводи: 13.3 р Кроки 40 хв. Відео-рецепт 1. Беремо молоді стручки гороху і перемываем їх. Розкриваємо кожен стручок і дістаємо горошини. Складаємо їх в сито. 2. Очищений горох …