Що можна їсти при цукровому діабеті?
Що можна їсти при цукровому діабеті?
- нежирні молочні продукти;
- бобові;
- овочі;
- несолодкі фрукти та ягоди (журавлина, малина, грейпфрут);
- хліб з висівками;
- нежирні сорти м'яса та риби.
Який мед при цукровому діабеті?
Краще обирати зрілий мед, який не відразу відкачали зі стільників, а дали полежати. Споживати його ліпше натщесерце і запиваючи злегка теплою водою (не більше 40 °C). Або ж — іще краще — поласувати медом прямо у стільниках. Завдяки воскові глюкоза та фруктоза всмоктуються у кров повільніше.
Який чай знижує цукор в крові?
Лікарі рекомендують діабетикам вживати обов'язково тутовий чай – він знижує рівень цукру в лічені хвилини. Це чай, який виробляють з листя тутового дерева (Morus). Дослідження показують, що тутовий чай компенсує скачки цукру в крові, які викликані прийомом деяких продуктів.
Чи можна гранат при цукровому діабеті: користь та шкода, як …
Гранат є героєм безлічі легенд як символ кохання та відданості. Для діабетиків цей плід можна назвати символом підтримки здоров’я судин. Основу вітамінного комплексу, що міститься в плодах, складають аскорбінова кислота та вітаміни В-групи. Вони обов’язково призначаються при лікуванні …