З чого роблять пиріжки

Традиційні пиріжки готують з м'якого дріжджового тіста опарним чи безопарним способом. За старих часів перевагу віддавали живим дріжджам, які сьогодні часто замінюють сухими. Як й в ті часи, вироби роблять на основі листкового тіста, пісочного чи здобного. Борошно використовують житнє або пшеничне.

Скільки часу пекти пиріжки?

Змастити пиріжки злегка збитим яйцем. Покласти їх у духовку приблизно на 15 хвилин при мінімальній температурі, щоб пиріжки добре піднялися. Потім випікати при 180°С до золотистого кольору, приблизно 25 хвилин, однак час залежить від особливостей духовки. Кеш

Як яйцем змастити пиріжки?

Зазвичай пиріжки змащують білком, жовтком або цільним збитим яйцем. Білок відповідає за рум'яність тіста, а жовток — за глянець. Потрібно додавати суміш у пропорції 1:3, беручи один жовток до білка із трьох яєць. Крім цього, яйця можна змішувати з молоком, сметаною, цукром, олією.

Як приготувати пиріжки без дріжджів?

Просіяти пшеничне борошно, з'єднати з содою, перемішати і всипати невеликими порціями до рідкої суміші, щоразу помішуючи вінчиком або ложкою. Коли маса стане густіти, викласти її на присипану борошном робочу поверхню. Продовжити заміс тіста руками, поступово додаючи трохи борошна, – воно має вийти м'яким і гладким.

Пиріжок — Вікіпедія
Пиріжо́к — страва з тіста з начинкою, яке випікається або смажиться. Маленький пиріг.

Related Post

Чим підгодувати аґрус навесні для хорошого врожаюЧим підгодувати аґрус навесні для хорошого врожаю

Як підживити аґрус? Підживлення аґрусу Ось приблизна витрата добрив на один кущ: аміачна селітра 60-65 г, сечовина 60 г, сульфат амонію 90 г. Друге підживлення – органічне – вносять у

Гранатовий сиропГранатовий сироп

Для чого використовують гранатовий соус? Гранатовий соус з Туреччини, застосування якого охоплює найрізноманітніші розділи кулінарії, широко використовується в якості добавки до готового м'яса, риби, морепродуктів, рису або застосовується як компонент