Традиційні пиріжки готують з м'якого дріжджового тіста опарним чи безопарним способом. За старих часів перевагу віддавали живим дріжджам, які сьогодні часто замінюють сухими. Як й в ті часи, вироби роблять на основі листкового тіста, пісочного чи здобного. Борошно використовують житнє або пшеничне.
Скільки часу пекти пиріжки?
Змастити пиріжки злегка збитим яйцем. Покласти їх у духовку приблизно на 15 хвилин при мінімальній температурі, щоб пиріжки добре піднялися. Потім випікати при 180°С до золотистого кольору, приблизно 25 хвилин, однак час залежить від особливостей духовки. Кеш
Як яйцем змастити пиріжки?
Зазвичай пиріжки змащують білком, жовтком або цільним збитим яйцем. Білок відповідає за рум'яність тіста, а жовток — за глянець. Потрібно додавати суміш у пропорції 1:3, беручи один жовток до білка із трьох яєць. Крім цього, яйця можна змішувати з молоком, сметаною, цукром, олією.
Як приготувати пиріжки без дріжджів?
Просіяти пшеничне борошно, з'єднати з содою, перемішати і всипати невеликими порціями до рідкої суміші, щоразу помішуючи вінчиком або ложкою. Коли маса стане густіти, викласти її на присипану борошном робочу поверхню. Продовжити заміс тіста руками, поступово додаючи трохи борошна, – воно має вийти м'яким і гладким.
Пиріжок — Вікіпедія
Пиріжо́к — страва з тіста з начинкою, яке випікається або смажиться. Маленький пиріг.