Фейхоа (ісп.): рід деревних або кущових субтропічних рослин родини миртових. В Україні — культивують в Криму.
Як правильно їсти фейхоа?
Їдять фейхоа в сирому вигляді разом зі шкіркою. У ягодах фейхоа міститься водорозчинний йод, який добре засвоюється організмом людини. Крім того, білки, жири і вітаміни групи С і В у складі ягід легко сприймаються тілом і мають антиоксидантний ефект.
Скільки можна їсти фейхоа?
Також з фейхоа можна робити різноманітні салати, варення та пюре. Для цього фрукт потрібно очистити від шкірки, порізати та додати до нього цукор або мед. В день можна їсти не більше чотирьох столових ложок такого продукту. Враховуючи, що фейхоа містить багато вітаміну C, його передозування може викликати алергію. Кеш
Який на смак фейхоа?
Смак зазвичай описують як щось середнє між ананасом, полуницею та гуавою, проте дехто стверджує, що на смак фейхоа схожі на ананас та м'яту. Це дуже універсальна ягода, яку використовують у тортах, кексах, сальсах, соусах, желе, варенні та інших десертах.
Фейхоа — Вікіпедія
Фейхоа (лат. Feijoa sellowiana) або ака (лат. Acca sellowiana) — вид рослин із родини миртових. Вічнозелені кущі чи дерева від 1 до 7 метрів висотою. Походить з гірських місцевостей Бразилії, Колумбії, Уругваю та північної Аргентини. Фейхоа вирощують як декоративну та плодову …