Якість молока за показниками

З фізико-хімічних показників в сирому молоці нормуються такі показники, як густина, масова частка сухих речовин, кислотність, група чистоти, точка замерзання та температура.

Як можна перевірити якість молока?

Вмочіть індикатор у склянку молока і почекайте 2 хв. Колір лакмусового індикатора допоможе визначити якість молока. Так, синій колір вказує на наявність соди, червоний – кисле середовище, що може бути спричинене додаванням кислот для відбілювання молока. Кращий результат – то коли колір індикатора не змінився.

Яка повинна бути плотність молока?

Згідно з вимогами Державного стандарту (ДСТУ–2661–94) густина молока повинна знаходитися у межах 1,024-1,037 г/см3. Кеш

Який показник характеризує свіжість молока?

Кислотність – це показник, який характеризує свіжість молока. Рівень кислотності зумовлений вмістом у ньому молочної кислоти, фосфорнокислих та молочнокислих солей, білків. Кислотність свіжовидоєного молока становить 16–18 ̊Т, або 6,68 од. Кеш

СУЧАСНІ СТАНДАРТИ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ МОЛОКА В …
Українські стандарти контролю якості молока поступаються світовим. Вищий ґатунок молока за національним стандартом майже не відповідає вимогам якості, хоча …

Related Post

Що краще тонізує зелений чай чи кавуЩо краще тонізує зелений чай чи каву

Що краще пити зелений чай чи каву? Людям із безсонням, тривогою, панічними розладами краще обирати зелений чай, адже в ньому міститься набагато менше кофеїну, ніж у каві. Також вищий вміст

Домашній гарбузовий сік на зимуДомашній гарбузовий сік на зиму

Як приготувати яблучно гарбузовий сік? Гарбузову масу подрібнюємо блендером до однорідної консистенції. У каструлю з гарбузовим пюре ми наливаємо яблучний сік, додаємо цукор і все ретельно перемішаємо. Доводимо до кипіння

Вакуумний компресор для доїльного апаратуВакуумний компресор для доїльного апарату

Чем отличается вакуумный насос от компрессора? – у вакуумных насосов разница между создаваемым и атмосферным давлением не может быть выше 760 мм ртутного столба (при абсолютном вакууме). У компрессоров создаваемое