З фізико-хімічних показників в сирому молоці нормуються такі показники, як густина, масова частка сухих речовин, кислотність, група чистоти, точка замерзання та температура.
Як можна перевірити якість молока?
Вмочіть індикатор у склянку молока і почекайте 2 хв. Колір лакмусового індикатора допоможе визначити якість молока. Так, синій колір вказує на наявність соди, червоний – кисле середовище, що може бути спричинене додаванням кислот для відбілювання молока. Кращий результат – то коли колір індикатора не змінився.
Яка повинна бути плотність молока?
Згідно з вимогами Державного стандарту (ДСТУ–2661–94) густина молока повинна знаходитися у межах 1,024-1,037 г/см3. Кеш
Який показник характеризує свіжість молока?
Кислотність – це показник, який характеризує свіжість молока. Рівень кислотності зумовлений вмістом у ньому молочної кислоти, фосфорнокислих та молочнокислих солей, білків. Кислотність свіжовидоєного молока становить 16–18 ̊Т, або 6,68 од. Кеш
СУЧАСНІ СТАНДАРТИ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ МОЛОКА В …
Українські стандарти контролю якості молока поступаються світовим. Вищий ґатунок молока за національним стандартом майже не відповідає вимогам якості, хоча …