Як зварити швидкий курячий суп

Скільки хвилин варити курячий бульйон?

Час варіння курки залежатиме від кількох факторів, наприклад, вік домашньої курки (чим вона старша, тим довше вариться, від 1 години до 2 годин), курка для смаження теж годиться для приготування бульйону і вона буде варитися набагато менше, ніж домашня, хвилин 40.

Як варити бульйон з курки?

Як варити курячий бульйон? Курку покладіть у каструлю, залийте водою – вода повинна повністю покрити курку. Посоліть та готуйте на повільному вогні 1,5 години. Порада: щоб бульйон був прозорим, під час приготування знімайте пінку.

Як зварити суп без м'яса?

Приготування

  1. 1․ Картоплю наріжте середніми шматочками, цибулю та перець — дрібними. Моркву натріть на великій тертці або дрібно порубайте.
  2. 2․ Доведіть до кипіння воду у каструлі. …
  3. 3․ Закиньте в каструлю картоплю та засмажку. …
  4. 4․ Покладіть у суп локшину. …
  5. 5․ Дайте готовому супу настоятися під кришкою 10-15 хвилин.

Меню тижня
85 | Меню тижня

Курячий суп з вермішеллю

Курячий суп з вермішеллю завжди смачно, ароматно і прекрасно зігріває в негоду. Смачні дієтичні супи на прозорий бульйон.

Фото автора

Автор понад 1100 рецептів. Буду радий, якщо ви поділитеся рецептом.

Схожі рецепти

Суп із тельбухами

Суп із тельбухами

Суп з локшиною

Суп з локшиною

Курячий суп з локшиною

Курячий суп з локшиною

Кажуть, що сніданок – найважливіший прийом їжі за день. Одні влили в себе чашку розчинної кави під цигарку. Як правило, і те й те більше нагадує пластмасу. Інші заїхали дорогою на роботу до фастфуду. Треті взагалі не снідають. Результат – волки, запори та болячки до 40 років. 🙂

Хто заважає з ранку, зварити собі тарілку супчика з вермішелью. Тимчасові витрати мінімальні.

Суп з вермішеллю на курячому бульйоні завжди смачно, ароматно і чудово зігріває в негоду.

Багато хто поважає курячий суп за вишуканий смак і вважає його джерелом здоров'я. Спробуємо зварити курячий суп з вермішеллю.

Інгредієнти для курячого супу з вермішеллю

  • Куряче філе 1 шт
  • Цибуля 1 шт
  • Картопля 1 шт
  • Морква 1 шт
  • Часник 1 зубчик
  • Вермішель супова 0.5 склянки
  • Сіль, перець, сушена зелень, лавровий лист.

Покроковий рецепт курячого супу з вермішеллю

  1. На жаль, не завжди можна зварити гарний бульйон із домашньої курки. Та й, щиро сказати, домашні кури стали умовністю, оскільки годують домашніх курей комбікормами, а чи не зерном. Тому, рекомендую куплену в магазині курку, або її частини, перед приготуванням бульйону обробити. А саме – шматки курки залити холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Як тільки вода закипить, одразу ж злити рідину, шматки курки для супу промити. І далі починати варити курячий прозорий бульйон для супу.
  2. Для повноцінної першої страви можна взяти будь-які шматки курки – крила, ніжки, філе тощо.

Куряче філе та овочі для курячого супу.

Зварити курячий бульйон.

Поки вариться бульйон, очистити овочі та нарізати з невеликими кубиками. Зубчик часнику дрібно нарізати.

Варимо курячий суп на маленькому вогні.

Додати вермішель.

Додати|добавляти| дрібно нарізану зелень.

Вимкнути вогонь.

суп з вермішеллю

Курячий суп з вермішеллю та овочами – улюблений сніданок

Фото автора

Дякую всім, хто ділиться моїми рецептами!

Схожі рецепти

Суп із тельбухами

Суп із тельбухами

Суп із локшиною

Суп з локшиною

Курячий суп з локшиною

Курячий суп з локшиною

Курка по-хайнаньськи

Курка по-хайнаньськи

37 відгуків

Дуже дякую за рецепт, щойно перестав готувати. Не куштував, але запах класний.
З цього моменту я Ваш фанат та постоялець сайту. Кухар я жахливий, але готувати обожнюю :3
Всіх благ!

Всі рецепти у Сергія – вогонь! Ще жодного разу я не втратив їх повторюючи! Цей теж добрий. Але замість філехи краще взяти півня. Я колись робив півнів розкупили, але в морозилці були гусячі шиї, заюзав їх. Бульйон з філехи так собі, на мій смак. Але про смаки не сперечаються.Дякую Вам за рецепти, Сергію!

Завжди готувала курячий бульйон за своїм рецептом, але спробувавши приготувати за цим рецептом, можу сказати, що готуватиму тільки так і ні як більше. Всім сподобалося і були захоплені. Спасибі вам .

Простий і дуже потрібний іноді через свою простоту супчик! Для тих, хто має проблеми з читанням – часник додається разом з усіма овочами.

Шановний Сергій,
курячий бульйон скрізь рекомендують заправляти піджаркою з цибулі та моркви. А ви ні. А чи обґрунтувати?
Аргументи гадаю, але краще почути від Вас.
З повагою.
ЗИ: але вранці дружині суп не робитиму. Досить з неї вівсянки з бананом і кофій. В ліжко.
Ну так життя склалося.

Дякуємо за рецепт, суп вийшов смачний! Також вдячна за лайфхак із первинним проварюванням магазинної курки.
Для новачка будуть зовсім незрозумілі пропорції щодо інгредієнтів. Що означає «на 2 порції» – на дві тарілки чи суп готується?))
І звичайно про «швидкий» суп на сніданок – це, звичайно, ви перебільшили.

Я українською мовою не зможу, але ще раз приєднуюсь: суп — чудовий. Варю його майже регулярно. Сергію, не можу не поставити запитання: яким чином ви (Ваша родина) встигаєте зварганити його вранці — перед роботою? Вже бульйон курячий точно з вечора варите? Знаю, що з ранку він взагалі йде "на ура", але якби хтось зварив і подав.

Ні. Усі з ранку. Ми здебільшого готуємо експромтом. У мене більшість рецептів "швидкі". Курка швидко вариться.

Доброго ранку! Вже неодноразово готовлю за вашими рецептами! Все виходить легко та смачно. Сьогодні з самого ранку у пошуках ідеї, щоб приготувати щось смачненьке та корисне. Дякую за цей рецепт, це якраз ті, що потрібно!) Піду готувати.)

Картоплю можна замінити кореневою селера, теж дуже смачно виходить.А взагалі рецепт дуже хороший, дякую.

Серьож, привіт, повернулася після довгої відсутності, нагадаю, колись ти вчив мене, як додавати тут друзів, сьогодні я до тебе з іншим питанням, пробач ще великодушно:)). У тебе розкішна сторінка, я приклад беру з тебе і теж хочу зробити таку сторінку, хай не кулінарну, щось може, придумаю. Будь ласка, поділися досвідом, де і як це робиться. Дякую тобі велике за гарну роботу та позитив.

Ну повернулися – це головне 🙂

Відповідаю на запитання: я погано розумію, як усе це працює. Є друг, якому 5 років тому здалося, що робити такий сайт хороша ідея. Так і вийшло – я готую і самовиражаюсь, а він це все будує та фарбує 🙂

Дуже своєчасно – саме сьогодні моя дорога свекруха спантеличила мене на завтра курячим філеєм і фразою "Приготуй щось. Що захочеш".
У мене фантазія болить – а тут Ваш супчик! 🙂
Я так і готую. Зі спецій люблю туди хмелі-сунелі (один раз пакетики переплутала, інше щось хотіла, а тепер тільки цього в такий супчик і хочу), і зелень селери.
В загальному. Дякую!

Дивіться, щоб занадто пряне не вийшло, там смак курки та овочів головне, я навіть учора солив і перчив про мінімум. Поки варилося — кішка мало не збожеволіла, такий запах був. Хмелі — напевно коріандр дав смак, можна спробувати, хоча їм це спеція для м'яса, а не для курки, хоча.

Здається мені, найбільше мене там порадував пажитник (який фенугрек). Він до курки всією душею 🙂
Співчуваю Вашій кішці! (:joy:)

Пажитник він більше в уцхо-сунелі, у хмелі майже не відчувається. Болгарська шарена сіль до речі тоді Вам сподобається

Сергію, мені навіть незручно на тлі "маринованих слив" виявляти свою пристрасть до простих рецептів, але я знову висловлю своє захоплення Вашим курячим супом. Купила на ринку дуже вдало гарну супову курку, варила бульйон – довго (2 години) + з корінням. Вийшов такий ароматний бульйон! І знову зварила на ньому ваш супчик.

До чого ж гарний! Так само гарний, як і простий. І саме з крупно порізаними морквою (яка вона солодка в супі) + картоплею.

Ось нехай знову з'являться "любителі засмажок, але я стояла і стоятиму твердо; ніяких засмажок у супах. Тільки проста закладка овочів; тоді кожен з них зберігає свій неповторний смак і колір у прозорому бульйоні.

Ще раз дякую за ідею!

Маріє, я перефотографував рецепт супу, принципово не змінював, але дав деякі пояснення. Зараз похолодало — якраз зігріваючий супчик став у нагоді

Сергій! Дякую! Усі ці два тижні – я з Вами. І суп цей чудовий курячий варила ще раз. І борщ! І навіть квасоля у борщі цього разу не розварилася — залишилася цілою. Ось бачите, який ваш вплив! Велике дякую.

Квасоля цього разу тримала у холодній воді у холодильнику не ніч, а ніч + півдня. Напевно тому, зварилася вона набагато швидше – саме за Ваші 20 хвилин.

Сильно від квасолі, до речі, залежить. Я намагаюся ту саму купувати, сорт у сенсі. Ми до неї звикли. Назву не знаю, він така рябенька. Ось сфоткаю зараз. Ми її тільки після замочування обов'язково перебираємо — оглядаємо на предмет жучків, у замоченій добре видно. Відкидаємо не сортову, всі домішки.

Ось не повірите, прямо зараз варимо борщ. Вдома пахне.

Я цього разу використовувала саме цю строкату квасолю. Спочатку хотіла зварити білу середнього розміру, але вирішила дотримати колірну гаму.

Щодо жучків; річ серйозна. Минулого літа я куплену квасолю пересипала в скляну банку. Приїхавши з дачі, ахнула: у банку — жучки та потомство. Відразу все викинула разом із банкою. А інший пакет квасолі лежить собі і нічого з ним не відбувається. Тепер оглядаю банки та пакети регулярно. Те, що зберігається в комірчині на дачі (де темно і прохолодно), лежить набагато краще за те, що в квартирі на полицях. Вихід один – не затарюватися.

Борщ – це звичайно, пісня! Колір + аромат + вогняний смак. Я цього літа суворо дотримуюсь Вашого рецепту; готується все дуже швидко і не втомлює. Найдовше – почистити та нарізати овочі.

Ви мене, Сергію, настільки мотивували та просунули, не повірите! Я раніше все відкладала борщ у "довгу скриньку"; довго, клопітно.
А з вашої подачі за вересень уже тричі зварила.

Щодо курей: велика проблема, це точно. У нас у супермаркетах з'явилися т.зв. "Фермерські кури зернової відгодівлі". Ось так на упаковці фабричної і надруковано: "Зерновий відгодівлю". Вони, дійсно, не такі розгодовані і роздуті, скромні форми, і бульйон дають пісний. Вірити цьому, чи ні, не знаю!

Квасоля після покупки – закиньте в холодильник, де +3-4 градуси, не в загальний обсяг. Жучки не здохнуть, але не розплодяться

Суп з курячого філе з картоплею та вермішеллю

Легкий, корисний, дієтичний для всієї родини! Суп з курячого філе з картоплею та вермішеллю – рецепт простої, але дуже смачної страви, коханої і дітьми, і дорослими. Готувати його дуже просто, впорається навіть новачок. Суп містить мало калорій, тож підійде для дієтичного харчування.

Суп з курячого філе з картоплею та вермішеллю

Суп з курячого філе з картоплею та вермішеллю Суп з курячого філе з картоплею та вермішеллю Суп з курячого філе з картоплею та вермішеллю

Склад / інгредієнти

Покрокове приготування

Крок 1:

Крок 1.

Як зварити суп з курячого філе з картоплею та вермішеллю? Підготуйте продукти.М'ясо для супу попередньо розморозьте, переклавши його з морозилки на нижню полицю холодильника. Більш корисний та смачний суп вийде з охолодженого філе. А взагалі його можна варити з будь-яких частин курки, але з білого м'яса він буде дієтичним.

Крок 2:

Крок 2

Філе обмийте водою, потім обсушіть паперовим рушником. Наріжте його на порційні шматочки. Таким чином ви набагато скоротите час варіння супу, ніж якби ви варили філе цілим шматком.

Крок 3:

Крок 3

Складіть м'ясо у відповідний посуд та залийте чистою холодною водою. Поставте варитись на сильний вогонь. Коли вода закипить, вимкніть вогонь, а воду злийте. Знову залийте м'ясо водою і доведіть її до кипіння. У такий спосіб ви позбавите суп від можливих шкідливих речовин, що містяться у курці.

Крок 4:

Крок 4.

Зніміть невелику кількість піни, яка з'явиться зверху. Додайте сіль та будь-які спеції до смаку (у мене перець горошком). Зменште вогонь на мінімум і залиште бульйон варитися на 15 хвилин. Щоб бульйон вийшов прозорим, не допускайте сильного кипіння, нехай він лише трохи булькає.

Крок 5:

Крок 5.

Поки вариться бульйон, підготуйте овочі. Добре помийте їх та очистіть. Моркву наріжте на дрібні кубики (як варіант, кільцями або зірочками).

Крок 6:

Крок 6

Картоплю наріжте на більші кубики (або брусочки).

Крок 7:

Крок 7.

Зелень помийте, обсушіть і дрібно порубайте. Зелень беріть до смаку, у мене петрушка.

Крок 8:

Крок 8

Через певний час закиньте в бульйон підготовлені овочі. Цибулю я закидаю цілком, очистивши від лушпиння. Але ви можете нарізати його кубиками і закинути в суп.

Крок 9:

Крок 9

Проваріть суп до готовності овочів близько 15 хвилин. Перевіряйте картоплею – вона повинна легко розламатися при натисканні ложкою. Закиньте вермишель і зелень, перемішайте.Варіть ще близько 3-5 хвилин (залежно від сорту вермішелі). Потім нагрівання вимкніть, накрийте кришкою каструлю і залиште суп постояти так хвилин 15, щоб вермішель остаточно доготувалася.

Крок 10:

Крок 10

Подайте суп до столу. Можете додати до нього ще свіжої зелені. Смачного!

Важливо! Незалежно від того, вказано кількість води для супу в рецепті чи ні, найкраще орієнтуватися на власні уподобання (густий або рідкіший суп ви любите), а також на розмір своєї каструлі та продукти, взяті для приготування. Не забувайте, що автор має свій погляд на кількість м'яса, картоплі, крупи та інших інгредієнтів у супі, який може не збігтися з вашим. Насправді це означає, що якщо ви готуєте вперше, не варто варити відразу цілу каструлю. Зробіть суп для дегустації – на одну-дві людини. Для цього зменшіть кількість всіх інгредієнтів за рецептом до 1-2 порцій, а кількість води візьміть із розрахунку: від однієї склянки на порцію – якщо суп планується дуже густий, до 1,5-2 склянок – якщо рідкіший. Не забудьте врахувати, що частина рідини під час приготування википить. Продегустувавши невелику порцію супу, ви зможете відрегулювати як кількість рідини, так і пропорції інгредієнтів на ваш смак. Надалі, як і більшість досвідчених господинь, ви зможете наливати воду для супу та закладати інгредієнти "на око".

Як правильно приготувати макарони, як зварити пасту аль-денте, як вибрати якісний продукт, щоб уникнути розчарувань та багато іншого читайте у статті "Макарони та паста – тонкощі вибору та секрети приготування".

Як вибрати ідеальну каструлю для супу, каші або засолювання огірків читайте у статті про каструлі.

Код із адресою цієї сторінки

Навіщо потрібен цей код?

Related Post

У поросят є шерстьУ поросят є шерсть

Як виглядає віспа у свиней? У дорослих свиней перебіг віспи доброякісний. Хвороба проявляється утворенням віспяних міхурців на п'ятачку, зовнішній поверхні вух, вимені, внутрішній поверхні стегон, які швидко минають, а тварини