Скільки часу варити мариновані огірки?
Доводимо воду в каструлі до кипіння і стерилізуємо банки 10 хвилин з моменту закипання води. Через 10-15 хвилин дістаємо банки з каструлі з водою, щільно закриваємо кришками та перевертаємо донизу кришками. Накриваємо банки з огірками ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
На скільки часу потрібно замочувати огірки перед консервацією?
Так, не бажано збирати урожай в дощову погоду, а перед початком консервації потрібно замочувати огірки у воді протягом 3 годин, ретельно промивати овочі. Якщо помічаєте будь-які ознаки гниття – для закрутки бракуйте. Ідеально приготовлена консервація має бути прозорою, але не каламутною.
Як засолити огірки в банках на зиму?
На дно банки покладіть крупно нарізаний корінь хрону і кріп. Утрамбуйте в банку огірки, чергуючи їх з морквою, часником і всіма видами перцю. Розчиніть сіль в чистій холодній воді і залийте нею овочі. Закрийте банку капроновою кришкою і залиште на 3 дні при кімнатній температурі.
Мариновані огірки – 19 рецептів, як приготувати …
Мариновані огірки в банках. Мариновані огірки на зиму – це закачування з використанням оцту. Маринуються огірки нескладно. Маринад потрібно довести до кипіння, залити огірки в банках і …