Зміст:
Сало – це один із найпопулярніших продуктів національної кухні. Смачне та поживне, воно добре зберігається у солоному вигляді. Солення сала в банці для тривалого зберігання – це простий і зручний спосіб приготування цієї смачної закуски.
Перший крок у приготуванні солоного сала у банку – правильно вибрати свіже сало. Воно має бути рожевим, без жовтих та темних плям. Також важливо, щоб сало було м'яким та жирним.
Для соління сала в банці вам знадобляться кілька простих інгредієнтів: сіль, чорний перець горошком, лавровий лист і часник. Сало нарізається на шматки і кожен шматочок протирається сіллю, перцем та часником. Потім сало складається у банку і посипається лавровим листом. Банк щільно закривається і ставиться в холодильник.
Спосіб соління | складові | Процес соління | Час соління |
---|---|---|---|
Сухе соління | Сало, сіль | 1. Сало помити та обсушити. 2. Сіль рівномірно натерти поверхнею сала. 3. Сало укласти у банку, шарами, присипаючи сіллю кожен шар. 4. Закрити банку та поставити в холодильник. | Від 7 до 10 днів |
Мокре соління | Сало, сіль, вода, прянощі за смаком | 1. Сало помити та обсушити. 2. Розчинити сіль у воді. 3. Сало укласти у банку, шарами, заливаючи кожен шар розчином солі. 4. Додати прянощі до смаку. 5. Закрити банку та поставити в холодильник. | Від 2 до 7 днів |
На дно банки викладаємо трохи спецій, потім – 2-3 шматочки сала, знову насипаємо спеції та викладаємо кулю сала. У самому кінці – зверху – кладемо скибочки часнику, що залишилися, і лавровий лист. Заливаємо сало у банку охолодженим розсолом, закручуємо кришкою і залишаємо на три дні в прохолодному місці.30 травня 2022 р.
Як солити сало у банках на зиму?
Спосіб приготування
- Змішайте в мисці сіль та перець. На дно чисте банки (3 літри) насипте трохи цієї суміші, покладіть лавровий лист.
- Сало наріжте шматками, які легко проходили в банку. Обвалюйте в суміші солі та перцю. …
- Закатайте металевою кришкою та приберіть у прохолодне місце. Заготовка готова до використання.
Як надовго зберегти солоне сало?
Зробити це можна помістивши його в непроникний для повітря пакет і щільно «запечатавши». Наприклад, якщо ви плануєте закинути надовго сало в холодильник, запакуйте в поліетиленовий пакет і ретельно загорніть, щоб він не пропускав повітря. Це допоможе продукту довше зберігатися та радувати вас своїм смаком.
Як довго можна зберігати сало у банку?
Причому зовсім не обов'язково зберігати сало в розсолах, досить сухі шматочки пересипати сіллю та спеціями. У такому вигляді сало можна зберігати протягом кількох місяців. Якщо ж солити сало в банках з розсолом під кришкою, воно може зберігатися в холодильнику протягом року. Збережена копія
Чи потрібно додавати цукор при засолюванні сала?
Цукор у маринаді робить сало м'яким та ніжним. При цьому він не прибирає остаточно звичний присмак продукту.