Як правильно її робити Обрізка яблуні восени

Особливості обрізки колоновидних яблунь Відразу після посадки вкорочують верхівку саджанця, щоб розвивалася його коренева система. На другий рік вкорочують бічні гілки, залишають в довжину 25 см. На третій рік бічні гілки вкорочують, залишають 35 см. Центральний пагін обрізають на висоті 25 см від рівня верхніх гілок.15 лист. 2021 р.

Як правильно обрізати яблуню?

Обрізку необхідно проводити, враховуючи вік дерева. "Стрижка" молодих яблунь проводиться з формування крони. У перший рік обрізають всю поросль, за винятком 4 скелетних гілок, відстані між якими має бути приблизно 40 см. У другий рік залишають 5 найміцніших гілок, при цьому вкорочуючи їх до 30 см.

Як правильно обрізати плодові дерева восени?

Восени, після опадання листя, видаліть усі хворі, сухі, зламані та пошкоджені хворобами чи шкідниками гілки і пагони. З метою омолодження крони вирізують на кільце гілки шести-восьмирічного віку, а зрізи обов'язково обробляють садовим варом або олійною фарбою.

Коли потрібно обрізати яблуню?

Обрізати яблуню не можна, коли заманеться. Це можна зробити або навесні до набрякання бруньок, або восени – вже після того, як опаде листя. Гілки мають значення. Приділіть особливу увагу тим, які ростуть вертикально.

Як обрізати яблуню восени: терміни, правила та схеми

Related Post

Які інгредієнти впливають на смак борщу?Які інгредієнти впливають на смак борщу?

Борщ – це одна з найпопулярніших та улюблених страв у російській кухні. Цей простий і ситний суп, варіанти якого існують безліч, має неповторний смак і аромат, який важко забути. То

Чому мікрофон не працює при дзвінку на iPhone: причини та рішенняЧому мікрофон не працює при дзвінку на iPhone: причини та рішення

Зміст:1 Чому мене не чути, коли я дзвоню на айфоні?2 Як перевірити розмовний мікрофон на айфоні?3 Як зрозуміти, що на айфоні зламався мікрофон?4 Чому на айфоні мікрофон працює лише на

Які приправи для чогоЯкі приправи для чого

Як правильно використовувати спеції? Прянощі здатні посилити смак і аромат продуктів і страв, але дуже важливо правильно їх поєднувати, а також дотримуватися пропорцій. І ось тут один кулінарний секрет: сіль