Як правильно використовувати спеції?
Прянощі здатні посилити смак і аромат продуктів і страв, але дуже важливо правильно їх поєднувати, а також дотримуватися пропорцій. І ось тут один кулінарний секрет: сіль і цукор здатні посилити дію прянощів, саме тому краще спочатку додати прянощі, а потім посолити та спробувати страву.
Для чого потрібні спеції?
Спе́ція, або припра́ва — «переважно в множині «спеції», означає прянощі, які додають до страви для поліпшення смаку й аромату; приправа; застраріле: зілля». Приправа — те, що додають до страви для поліпшення її смаку, аромату, а також харчовий продукт як складова частина якоїсь страви.
Яка різниця між спеціями і прянощами?
Це, власне, те, що ми помилково називаємо спеціями: ароматне листя, коріння, плоди. Базилік, розмарин, м'ята, меліса, ялівець, чебрець, кінза, кріп, черемша, петрушка, кмин, лавровий лист – список можна продовжувати безкінечно. У категорію “прянощі” потрапляє будь-яка духмяна трава, яка росте.
Спеції та приправи
Приправи та спеції, як не крути, це хімічні добавки до їжі: натуральні (природного походження) або штучні. Основне завдання спеції — …