У чорноплідної горобини потрібно виключати не лише загущення крони, але і збільшення діаметра основи куща. Тому зрізайте старі гілки і прикореневу поросль до одного рівня з поверхнею ґрунту. Так ви уникнете розростання аронії в ширину і можливості її ураження мікроорганізмами чи шкідниками, які оселилися на пеньках.11 бер. 2020 р.
Як вживати чорну горобину від тиску?
Способи та специфіка прийому аронії
- Підготувати 3 ст. ложки висушених ягід.
- Залити 400 мл окропу.
- Настоювати добу. Пити тричі на день, за раз досить випити півсклянки.
Що робити з горобини?
Плоди горобини використовують: Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах.
Коли можна збирати чорну горобину?
Цвіте рослина з середини травня майже до кінця червня. Плоди достигають у серпні-вересні.
Як правильно обрізати чорноплідну горобину
У наступні роки, коли починає з’являтися молода поросль чорноплідної горобини, потрібно починати формування куща. Проводиться воно за наступною схемою: З порослі залишають три-чотири найсильніші і найперспективніші гілки, обрізаючи на рівні ґрунту всі інші пагони, а також ті, що виростатимуть влітку.