Стратифікація – це процес при якому насіння ОДНОЧАСНО піддається впливу ХОЛОДУ і ВОЛОГОСТІ протягом певного періоду, характерного для даного виду насіння. Температура як правило має коливатися віо 0 до 5°С, без заморожування. Стратифікувати насіння – це не покласти сухе насіння у холодильник, морозилку або на вулиці.13 груд. 2022 р.
Як стратифікація насіння?
Насіння перешаровують вологим субстратом (пісок, ошурки, торф'яна крихта, мохи), а потім витримують при зниженій температурі (1—5 °С) і вільному доступі повітря. На 1 частину насіння беруть 3—4 частини субстрату. Стратифікація насіння триває від одного до декількох місяців.
Як проводять штучну стратифікацію насіння?
Процедура посіву насіння для стратифікації нічим не відрізняється від звичайного посіву: насипають землю в горщик, насіння розкладають, присипають землею і зволожують з пульверизатора. Не забудьте підписати назву рослини і дату початку стратифікації.
Що відбувається в насінні під час стратифікації?
Стратифікація (лат. Stratum – настил, facere – робити) – це процес, що штучно створює зимові умови (холод і вологу), унаслідок чого відбувається прискорення проростання насіння й підвищується його прорісність. Кеш
Стратифікація насіння що це таке і її варіанти – Svodzadat.biz.ua