Скільки можна пити Іван чай?
Пити чай, заварений зі зніту, рекомендують двічі на день, але можна вживати й в більшій кількості (до 5 разів). Випивши щойно заварений Іван-чай, не викидайте заварку. Додавши в неї окріп, з однієї порції можна отримати ще до 5 порцій напою.
Як правильно робити Іван чай?
Чай з іван-чаю заварюють у звичайному заварювальному чайнику — на півлітра води беруть 2-3 чайної ложки заварки. Заливають окропом і настоюють 15 хвилин.
Як зробити ферментований Іван чай?
Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.
Іван-чай (напій) — Вікіпедія
Заварювати іван-чай можна кілька разів. Найкращим способом вважається заварювання у керамічному чи глиняному чайнику. Для цього чайник ошпарюють окропом, насипають у нього сухий чай у розрахунку 1,5—2 грами на кожну чашку (200 мл), та заливають гарячою водою не більше 90°С. …