Батат (солодка картопля) — це вид клубнеплодових багаторічних ліан, широко використовується в рецептах правильного харчування. Незважаючи на назву, батат не має відношення до звичайного картоплі і не відноситься до сімейства пасльонових.
Кому не можна їсти батат?
Кому не можна їсти батат?
- тим, хто страждає на хвороби шлунку, такі як виразка, бо батат може негативно впливати на слизову оболонку;
- батат містить речовини, що за структурою схожі на гормон прогестерон, тому деякі лікарі припускають, що він здатен впливати на гормональний фон у вагітних жінок.
Кеш
Як правильно їсти батат?
Цей коренеплід за текстурою і способом приготування нагадує картоплю, але має помаранчевий колір і злегка солодкуватий присмак. За смаком це щось середнє між картоплею і гарбузом. Батат відмінно поєднується з м'ясом, спеціями, зеленню, овочами. Також використовується в десертах.
Що корисніше батат чи картопля?
Батат містить вищий рівень клітковини, ніж звичайна картопля. Вона сприяє травленню та полегшує випорожнення. За даними WebMd, батат є хорошим джерелом пребіотиків, які допомагають поліпшити баланс кишкових бактерій і загальний стан кишківника.
Як приготувати батат – смажений, варений і запечений батат …
Батат виходить неймовірно смачним в духовці. Його можна просто запекти в шкірці (попередньо добре відмивши), або ж випікати з соусом, приправами, овочами, м’ясом, солодкими спеціями. Загалом, рецепт запеченого батату обмежується лише фантазією. Читайте такожЯк варити …