Як їсти ріпу?
У кулінарії ріпі немає рівних. Її можна споживати вареною, смаженою або просто свіжою прямо з грядки. Але ріпа має досить виражений смак, вона не пластична, і поступово ріпу витіснила картопля. Втім, у Європі ж ріпа залишається досить популярною і сьогодні.
Коли можна сіяти ріпу?
Урожай ріпи можна збирати двічі на рік, однак для цього потрібно враховувати деякі нюанси сівби цієї культури. Зокрема, для отримання ранньої продукції сіяти ріпу варто в останній декаді квітня, а для осінньо-зимового споживання – у червні та липні.
Звідки походить ріпа?
Ріпа (лат. Brassica rapa) є однорічною або дворічною трав'янистою рослиною, що належать до роду Капуста родини Хрестоцвіті (Капустяні). Батьківщиною цієї найдавнішої культурної рослини вважається Західна Азія.
Ріпа – користь та шкода для здоров’я. Лікувальні властивості …
Ріпа – користь та шкода для здоров’я. Лікувальні властивості, протипоказання білого, зеленого та чорного коренеплоду