Корисний м'якуш і при дерматозах, атеросклерозі, ожирінні, набряках, викликаних серцево-судинними захворюваннями, закрепах, цукровому діабеті, водянці і особливо після хвороби Боткіна, коли потрібно відновити антитоксичні функції печінки. Найефективнішу профілактичну дію від різних хвороб справляє гарбузовий сік.30 лист. 2018 р.
Що лікує гарбуз?
Гарбуз виводить з організму токсини і шлаки. Дієтологи переконані, що овоч необхідно включити в раціон людям з атеросклерозом, туберкульозом і подагрою. Також гарбуз зміцнює імунітет, покращує стан шкіри, має протинабряковий ефект. Гарбуз містить калій, магній, клітковину і каротиноїди.
Скільки можна їсти гарбуза в день?
Разова доза гарбузового насіння для дорослої людини становить 50 г, добова — близько 100 г, це приблизно 40 штук. Рекомендується вживати їх сирими натще, запиваючи водою.
Кому не можна вживати гарбуз?
Людям, які страждають від гастриту або виразки шлунка, у яких спостерігаються проблеми з кислотністю, зокрема, низька кислотність, краще обмежити кількість гарбуза в своєму раціоні або взагалі відмовитися від продукту. Не варто їсти людям з підвищеним рівнем цукру в крові.
Каша з гарбуза користь і шкода для організму людини
Гарбузова каша дуже корисна при атеросклерозі, недокрів’ї, ожирінні, імунодефіцитних і депресивних станах.