Тверда пшениця відрізняється підвищеним вмістом білку. Добре підходить для отримання хлібних сортів борошна. Крохмальні зерна тверді і не кришаться в процесі помелу. М'яка пшениця має м'який ендосперм, крохмальні зерна добре кришаться при перемелюванні.
Що таке тверді сорти пшениці?
Пшениця тверда, арнаутка (Triticum durum або Triticum turgidum підвид. durum), це тетраплоїдний вид пшениці. Це другий найбільш культивований вид пшениці після звичайної пшениці, хоча вона становить лише від 5 % до 8 % світового виробництва пшениці.
Як вибрати макарони з твердих сортів пшениці?
На упаковці якісних українських макаронів має бути маркування з літерою «А» – позначка для твердих сортів. «Б», «В» означають, що макарони виготовлені з м'яких сортів пшениці.
Що таке макарони з твердих сортів пшениці?
Макарони з твердих сортів пшениці – корисний продукт із цільнозмеленого зерна. Макаронні вироби з борошна групи А мають низький глікемічний індекс, багаті на клітковину, вітаміни і мінерали. Вода після варіння таких макаронів залишається практично прозорою.
Відмінності і подібності твердої і м’якої пшениці
Пшениця м’яка: чим відрізняється від твердої, озимі та ярі сорти, сфери застосування зерна Пшениця ділиться на дві групи: тверді і м’які сорти.