Наречений і наречена відламують шматком від весільного хліба, солять його (сіль зазвичай насипають у центр короваю або сільничку кладуть на тацю), і пригощають один одного. Сіль у цьому ритуалі відіграє важливу роль, молоді разом «з'їдають пуд солі», а їхнє подальше життя буде щасливим, радісним і солодким.
Мабуть, найвідоміша традиція вчить зустрічати дорогих гостей хлібом-сіллю. Сенс тут такий: подаючи коровай, господарі бажають здоров'я та процвітання, а сіль символізує захист від нечисті. За традицією гість відламував шматочок хліба, мачав його в сіль і з'їдав — обов'язково з усмішкою.
Мама нареченого як і виконує головну роль цьому обряді. Також, як і триста років тому, вона тримає на білому вишитому рушнику гарний весільний. коровай. Саме мамі нареченого випадає роль першої привітати молодих з днем весілля і запропонувати їм відламати по шматочку від короваю. Так свідчить народне повір'я.
Хто зустрічає молодят хлібом і сіллю? За старовинним звичаєм зустрічати молодят повинні батьки нареченого. Пригощаючи хлібом-сіллю, вони благословляють нову сім'ю та приймають невістку до свого дому.