Пастеризовані молочні продукти

Пастеризоване молоко означає, що продукт пройшов термічну обробку. Робиться це для того, щоб збільшити термін придатності продукту і вбити хвороботворні бактерії. Молоко нагрівають до 60 градусів протягом 1 години або до 80 градусів протягом півгодини.

Що таке молоко пастеризоване?

Пастеризованим називають молоко, яке пройшло теплову обробку при температурі 63-94⁰С протягом 5 хвилин, після чого охолоджується до температури не вище 6⁰С і фасується у пляшку, пакет або іншу тару. Пастеризація необхідна для того, аби знищити шкідливі для здоров'я людини бактерії, що містяться в молоці.

Що означає пастеризоване?

Пастериза́ція — одноразове нагрівання рідин (здебільшого харчових продуктів) до температури, яка нижче за температуру кипіння на нетривалий час (від секунди до 30 хвилин), з метою знищення бактерій, що містяться в цих рідинах.

Як зробити пастеризоване молоко в домашніх умовах?

Бажано налити молоко в широку каструлю і на самому великому вогні, при постійному помішуванні, нагріти до температури 66-68*С , відразу ЗНЯТИ з плити і поставити в холодне місце або в миску з холодною водою. Після того як молоко охолоне до кімнатної температури, обов'язково поставте каструлю в холодильник!

Пастеризація

Related Post

Чи можна на дієті їсти квашену капустуЧи можна на дієті їсти квашену капусту

Квашена капуста збуджує апетит, тому сидячим на дієті вона не рекомендується. Сіль, що використовується для заквашування, часто сприяє затримці рідини в організмі. Кому не можна їсти квашену капусту? Квашена капуста