Пастеризоване молоко означає, що продукт пройшов термічну обробку. Робиться це для того, щоб збільшити термін придатності продукту і вбити хвороботворні бактерії. Молоко нагрівають до 60 градусів протягом 1 години або до 80 градусів протягом півгодини.
Що таке молоко пастеризоване?
Пастеризованим називають молоко, яке пройшло теплову обробку при температурі 63-94⁰С протягом 5 хвилин, після чого охолоджується до температури не вище 6⁰С і фасується у пляшку, пакет або іншу тару. Пастеризація необхідна для того, аби знищити шкідливі для здоров'я людини бактерії, що містяться в молоці.
Що означає пастеризоване?
Пастериза́ція — одноразове нагрівання рідин (здебільшого харчових продуктів) до температури, яка нижче за температуру кипіння на нетривалий час (від секунди до 30 хвилин), з метою знищення бактерій, що містяться в цих рідинах.
Як зробити пастеризоване молоко в домашніх умовах?
Бажано налити молоко в широку каструлю і на самому великому вогні, при постійному помішуванні, нагріти до температури 66-68*С , відразу ЗНЯТИ з плити і поставити в холодне місце або в миску з холодною водою. Після того як молоко охолоне до кімнатної температури, обов'язково поставте каструлю в холодильник!
Пастеризація