Як відбувається пастеризація молока?
Пастеризація може відбуватися двома шляхами. Перший полягає в тому, що продукт фасують у тару, а потім пастеризують парою. Другий шлях пастеризації — нетривале нагрівання рідини, яка протікає тонким шаром між поверхнями, що гріють, після чого рідину фасують у стерильну тару.
Що таке пастеризація?
Пастеризація – це процес термічної обробки, який потрібен, щоб знищити бактерії та запобігти харчовому отруєнню. Під час пастеризації молоко нагрівають до 70 – 75 градусів 20 секунд. Ультрапастеризація – це приблизно те ж саме, тільки молоко за кілька секунд нагрівають до 150 градусів. Про це повідомляє "NHS".
Як правильно пастеризувати молоко?
Бажано налити молоко в широку каструлю і на самому великому вогні, при постійному помішуванні, нагріти до температури 66-68*С , відразу ЗНЯТИ з плити і поставити в холодне місце або в миску з холодною водою. Після того як молоко охолоне до кімнатної температури, обов'язково поставте каструлю в холодильник!
Пастеризатор — Википедия
Пастеризатор — аппарат, служащий для пастеризации/термической обработки молока, сливок, сока и прочих продуктов питания. Процесс пастеризации представляет собой доведение температуры продукта до определенного технологическими требованиями значения и выдержке его при этой температуре некоторое время, а также последующее охлаждение продукта до температу…