Що виготовляють з плодово ягідних культур?
Ягідні культури відзначаються високими поживними й смаковими якостями та лікувальними властивостями: містять цукри, органічні кислоти, солі фосфору, заліза, кальцію та вітамін С. Їх споживають свіжими, а також використовують для виготовлення конфітюру, джему, компотів, соків, вин.
Що таке плодово ягідні культури?
деревні, кущові, напівкущові та трав'янисті багаторічні рослини, що вирощуються для отримання плодів і ягід; поділяються на насіннячкові (груша, яблуня), кісточкові (вишня, слива та ін.), ягідні, ягодоподібні (малина, полуниця, суниця та ін.) та виноград.
Як використовують плодові і ягідні рослини?
Плоди та ягоди вирощують для вживання в свіжому вигляді, для приготування різноманітних десертів та заготовок на зиму у вигляді джемів, варення, повидла, маринадів. Із них вичавлюють сік і роблять вина. Особливе місце займають плоди деяких культур у дієтичному харчуванні.
Особливості підживлення плодово-ягідних культур
Плодові та ягідні культури – багаторічні рослини. Впродовж усього свого життя вони ростуть і плодоносять на одному місці та виносять з ґрунту одні й ті самі елементи живлення. Для живлення плодових рослин азот потрібен у значно більшій кількості ніж інші елементи. За його нестачі …