По-перше, для довготривалого зберігання з яблук можна зварити джем, варення або повидло. До речі, обов'язково спробуйте приготувати сухе яблучне варення за нашим рецептом. Також яблука можна квасити, сушити, вижимати з них сік. Із яблучного соку готують сидр, вино і навіть бренді – Кальвадос.
Що можна приготувати з яблук?
Яблука – це джерело вітамінів і мікроелементів. Їх додають у пироги, тістечка, тарти і торти, їх можна запікати в духовці, готувати на грилі й карамелізувати на пательні, а ще варити варення та робити джем. Яблука можуть бути одним з інгредієнтів у салаті, рагу та форшмаці.
Як зробити густе повидло з яблук?
Яблука порізати дольками, влити воду і варити від закипання 20 хв. Додати 1,5 кг цукру і варити ще 20 хв, можна змолоти блендером для більшої однорідності. Додати решту цукру і варити від закипання ще 20 хв. Усе, густе і смачне повидло готове!
Скільки часу варити варення з яблук?
Зварити сироп, для цього цукор залити 300 мл води і, помішуючи, довести до кипіння і дати покипіти кілька хвилин (цукор повинен розчинитися). Потім помістити обережно яблука в сироп, довести до кипіння. Варити яблука на середньому вогні, періодично знімаючи піну. Варити варення з яблук 10-15 хвилин.
Яблука: 59 рецептів / Авторська кухня / Кукорама — смачні …
Повидло з яблук та слив. Консервація, Варення і повидла, Страви з фруктів, Яблука, розрізані на часточки, та сливи без кісточок покласти в каструлю, залити водою, …