Однак найчастіше смак баклажанів нагадує смак смажених або маринованих грибів залежно від методу приготування. За цю особливість ії ще називають "фальшивими грибами". Щоб у баклажанів вийшла найбільш цікава текстура і вони дійсно нагадували смаком гриби, варто обирати молоді овочі з дрібними насінням.21 лип. 2020 р.
Як тушити баклажани як гриби?
Промийте шматочки баклажана, відіжміть зайву рідину і змішайте їх з цибулею на сковороді. Коли овочі трохи підрум'яняться, додайте сметану, подрібнений часник і перемішайте всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і тушкуйте на середньому вогні 5-7 хвилин. Після цього посипте блюдо подрібненою зеленню і подавайте до столу.
Як приготувати смажені баклажани?
Чисті баклажани наріжте круглими шматочками товщиною близько 1 см. Налийте в сковороду рослинного масла (не шкодуйте його) і розігрійте. Потім в розпечене масло покладіть кругляшки і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Приблизно за 3-4 хвилини на кожну сторону.
Що можна приготувати із Синеньких?
Баклажани можна запікати, готувати на грилі, робити на їх основі соуси до м'яса та риби, додавати в печеному вигляді в салат, готувати крем-суп і навіть заморожувати на зиму.
Смажені баклажани як гриби – рецепт …