Корисні властивості страв із бобових: оздоровче меню

Бобові – це група продуктів, яка є насінням бобових рослин. Вони є відмінним джерелом білка, вітамінів та мінералів, і вважаються незамінними у раціонах харчування. Страви, приготовані з бобових, можуть бути не лише смачними, а й корисними.

Бобові, такі як горох, квасоля, нут та сочевиця, містять високу кількість білка, що робить їх відмінним вибором для вегетаріанців та веганів. Білок у бобових рослинах містить усі необхідні амінокислоти, які нашому організму потрібні для нормального функціонування.

Крім того, бобові багаті на клітковину, яка допомагає регулювати травлення та покращує роботу кишечника. Клітковина також допомагає знизити рівень холестерину в крові та контролювати рівень цукру, що може допомогти у профілактиці серцево-судинних захворювань та цукрового діабету.

НазваЧим корисні
СочевицяБагата білком, залізом та фолієвою кислотою, сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту та зниженню рівня холестерину в крові.
НутБагатий на білок, залізо, кальцій і фолієву кислоту, нормалізує рівень цукру в крові, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і допомагає покращити травлення.
КвасоляМістить клітковину, білок, магній, калій та фолієву кислоту, сприяє зниженню рівня холестерину, зміцнює кісткову тканину та покращує функцію серця.
ГорохМістить білок, клітковину, залізо та цинк, підтримує імунну систему, знижує рівень холестерину в крові та допомагає контролювати артеріальний тиск.
Соєві бобиБагаті білком, кальцієм, залізом і магнієм, знижують рівень холестерину, знижують ризик розвитку остеопорозу та запобігають розвитку раку грудей та простати.

Овочеві бобові культури є незамінним продуктом у багатьох кухнях світу. Це багате джерело рослинного білка, повільних вуглеводів та клітковини. Бобові мають унікальний смак і можуть використовуватися для приготування різноманітних страв, у тому числі при складанні вегетаріанського та веганського меню.22 серп. 2023 р.

Навіщо треба їсти бобові?

Бобові містять велику кількість амінокислот і вважаються одними з найкращих джерел рослинного білка. Наприклад, горох і маш містять близько 24 г білка на 100 г продукту. Тим, хто з тих чи інших причин не вживає м'ясо, варто звернути увагу на бобові як джерело білка.

Що найкорисніше з бобових?

Червона та чорна – найкращий вибір для здоров'я. Червона квасоля – найпоширеніша. У ній багато білка, клітковини, заліза, тіаміну, рибофлавіну, антиоксидантів.

У чому користь бобів?

Боби багаті клітковиною, крохмалем, вуглеводами, білками, жирами, калієм, кальцієм, фосфором, магнієм, сіркою, залізом, каротином, вітамінами В, С, РР, провітаміном А, марганцем, пектинами та фолієвою кислотою.

Як бобові впливають організм людини?

Страви з бобових благотворно впливають на серце та судини, покращують обмін речовин та чутливість тканин до інсуліну, підвищують працездатність.. Лікар-дієтолог ОКБ Світлана Смолянінова розповіла також про те, що бобові важкі для засвоєння, особливо людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Related Post

Що означає назву міста КоломнаЩо означає назву міста Коломна

Зміст:0.1 Що означає слово Коломна?0.2 Звідки походить назва Коломна?0.3 Як раніше називалася Коломна?1 Історія Коломни1.1 Давні часи [ред. редагувати код ]1.2 XII століття [ред. редагувати код ]1.3 XIII століття [ред.

Кому дарують квіти Гербер?Кому дарують квіти Гербер?

Молодим людям та молодятам прийнято дарувати білі та пастельні відтінки гербери. Чоловікам, колегам, начальству та партнерам по бізнесу – у темних тонах, у тому числі у червоному та бордовому. Друзям