Гриб як мочалка

Як виглядає отруєння грибами?

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів.

  1. нудота, блювання;
  2. різкий біль у животі;
  3. діарея;
  4. запаморочення;
  5. підвищення температури тіла;
  6. зниження пульсу;
  7. задуха;
  8. судоми;

Скільки часу проходить після отруєння грибами?

Зазвичай, перші ознаки отруєння грибами сповіщають про себе по закінченню 1,5-2 години після їх вживання. Але є й винятки, наприклад: Отруєння блідою поганкою можна запідозрити лише через 8-18 годин, після того, як з'їли цей гриб, прийнявши за печерицю чи сироїжку.

Як можна попередити отруєння грибами?

🔸 удома ще раз ретельно перевірте гриби — усі сумнівні треба викинути; 🔹 готуйте гриби протягом першої доби після збирання; 🔸 варіть гриби не менше трьох разів, щоразу у свіжій підсоленій воді не менше 30 хв; 🔹 зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.

Спарассис курчавый — Википедия
Спара́ссис курча́вый, или Спарассис кудря́вый (лат. Sparassis crispa) — вид съедобных грибов из рода Спарассис семейства Спарассовые. Паразит (вызывает красную гниль), растущий на корнях деревьев. Как редкий вид включён в Красную книгу России, Красную книгу Украины и …

Related Post

Яблука сушені у духовціЯблука сушені у духовці

Як сушити яблука в духовці Наріжте яблука часточками або кружальцями завтовшки 5-7 мм. Деко застеліть пергаментним папером або фольгою і розкладіть яблучні шматочки. Поставте в розігріту до 80 градусів духовку

Скільки зберігається картопляСкільки зберігається картопля

Протягом періоду зберігання картоплю потрібно декілька разів перебрати та видалити бульби, що підгнили й підмерзли. Таким чином картоплю можна зберігати протягом 8-10 місяців. Скільки може зберігатися картопля? Основні параметри технології

Як приготувати гарбуз в духовціЯк приготувати гарбуз в духовці

Гарбуз нарізати великими шматочками, розтопити масло і деякою його кількістю змастити форму для запікання. Викласти гарбуз на форму в один шар, змастити маслом. Кожен шматочок посипати цукром і прянощами, відправити