Що робити якщо варення рідке?
Варення перед викладанням у пиріг просто слід загустити. Часто господині загущають рідке варення, проваривши його кілька хвилин із крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями або панірувальними сухарями.
Як зробити з рідкого варення густе?
Для того, щоб зробити рідке варення більш густим, можна додати в нього крохмаль. Однак більш простим способом буде додавання манної каші. Пара ложок манної крупи, доданих в варення під час приготування – може загустити продукт, не змінюючи при цьому його смак і зовнішній вигляд.
Як зрозуміти що варення зіпсувалось?
Як зрозуміти, що варення вже непридатне до споживання Також звертайте увагу на такі моменти: на внутрішній частині металевої кришки з'явилася іржа — краще не їсти; хоча б трішки здулася кришка — відмовтеся від споживання; консервація стала непридатною в їжу, якщо з'явилася цвіль навіть на кришці, а не на варенні.
Якщо варення закисло, чи можна його переварити