До збору врожаю приступають на початку жовтня і намагаються закінчити його до першого снігу. Щоб не пошкодити рослину, його потрібно не висмикувати, а викопувати. Цибулини очищаються від землі, видаляються пожовклі верхівки листя. Одним з найпоширеніших способів зберігання цибулі-порей є його закладка в ящики з піском.
Як смажити цибулю-порей?
Цибуля–порей з моцарелою — вишукано та просто Кульки моцарели наріжте невеликими скибочками і викладіть зверху на базилік. Поставте форму в гарячу духовку на 5 хвилин та дістаньте з духовки як тільки сир розплавиться. Збризніть страву оливковою олію і винним оцтом, посоліть та поперчіть. Смачного!
Коли збирають урожай цибулі?
Збирати цибулю можна збирати з початку серпня, але не раніше, ніж овоч повністю дозріє. Настав серпень, а значить, пора збирати урожай цибулі на дачі і в городі. Приблизно на початку серпня цибуля дозріває і готова до збирання.
Як зберегти цибулю-порей?
У льоху (і інших подібних приміщеннях) без світла, за температури, наближеної до 0°С, і вологості, яка не менша за 75-80 %, зберігати цибулю-порей свіжою можна ще довше, майже протягом усієї зими.
Коли прибирати цибулю з грядки і як правильно – ШО?!