Звідки походить окрошка?
Вважається, що прообразом окрошки стала інша російська страва – редька з квасом. Її готували з чорної редьки, цибулі та хлібного кислого квасу. Трохи пізніше почали додавати для ситності картоплю, овочі і в'ялену рибу.
Як буде окрошка на українській мові?
Тлумачення, значення слова «окрошка»: ОКРО́ШКА, и, жін. Холодна страва з квасу і дрібно порізаних овочів та м'яса.
Як приготувати класичну окрошку?
Рецепт приготування окрошки на квасі:
- Картоплю відварити до готовності. Остудити, почистити. Нарізати кубиками.
- Ковбасу нарізати кубиками. Яйця нарізати кубиками. Редис тонко нарізати. …
- Змішати картоплю, ковбасу, яйця, редис, огірки. Посолити, поперчити. …
- Залити квасом, посипати зеленню. Подавати охолодженою зі сметаною.
Кеш