Яйця пашот: корисні властивості та рецепти

Яйця пашот – це один із варіантів приготування яєць, при якому термічна обробка мінімальна. Такий метод гарантує збереження поживних речовин та смакових якостей продукту.

По-перше, Яйця пашот містять у собі безліч корисних мікроелементів, вітамінів та антиоксидантів. Вони є чудовим джерелом поживних речовин, таких як білки, жири та вітаміни групи B.

По-друге, Яйця пашот – це ідеальний вибір для тих, хто стежить за своєю фігурою. Відсутність зависоких температур при приготуванні дозволяє зберегти низьку калорійність продукту. Крім того, яйця є гарним джерелом натуральних білків, які сприяють спалюванню жиру та підтримці м'язів у тонусі.

Зрештою, Яйця пашот – це чудова страва для тих, хто звертає увагу на своє здоров'я. Вони містять легкозасвоювані компоненти, які допомагають покращити обмін речовин та зміцнити імунітет. Крім того, яйця є джерелом холіну, який позитивно впливає на функцію мозку та здоров'я серця.

У чому користь Яйця пашот
Яйця пашот – це страва, приготована шляхом варіння яєць без шкаралупи. У такому варіанті яйця зберігають усі свої корисні властивості.
У Яйцях пашот міститься велика кількість вітамінів та мінералів, таких як вітамін В12, залізо, цинк, фосфор та селен. Вітамін В12 необхідний для утворення червоних кров'яних клітин та підтримки здорової нервової системи. Цинк зміцнює імунну систему, а фосфор та селен сприяють здоров'ю кісток та м'язів.
Яйця пашот є також джерелом високоякісного білка.Білок не тільки допомагає сповільнити вуглеводний метаболізм та знижує апетит, але й є будівельним матеріалом для клітин та тканин організму.
Яйця пашот також багаті на жирні кислоти Омега-3, які благотворно впливають на серцево-судинну систему і знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

У чому сенс яйця пашот?

Яйце пашот – це техніка приготування яйця, при якому білок відварюється, а жовток стає рідким та кремоподібним.. Щоб приготувати таку страву, яйце розбивають у каструлю з окропом і варять кілька хвилин. Яйце пашот чудово поєднується з овочами, рибою, морепродуктами, кашею або бутербродом.

Який вид приготування яєць найкорисніший?

І найкращий варіант – паровий омлет, причому без смаженої скоринки. Плюс у омлеті поєднується молочний білок, виходить насичений білком продукт, який легко засвоюється. Смажена скоринка, якщо ми говоримо про яєчню, трохи заважає засвоєнню, — зазначила Круглова.

Чим відрізняється яйце пашот від яйця некруто?

Ще раз, пашот – це лише яйце, зварене в киплячій воді без шкаралупи. Щоб яйце не розповзлося, у воду попередньо додають невелику кількість столового оцту і потім розкручують вирву. Якщо спростити, то це просте яйце некруто без шкаралупи, яке набуло іншої форми.

Як є яйця найкорисніше?

Найкорисніше є, на думку лікаря-дієтолога Євгена Арзамасцева, варені яйця. Потрібно враховувати, що швидке варіння зберігає більше корисних речовин, але біодоступність (та кількість корисних речовин, яка доходить до їхнього основного місця дії) трохи менша.

Related Post

Яку мінусову температуру витримує капуста на кореніЯку мінусову температуру витримує капуста на корені

Капуста, як відомо, — холодостійка культура. Повітряні прошарки між листям качана додають їй стійкості до короткочасного впливу мінусових температур. Качани пізніх сортів витримують на корені заморозки до мінус 4—5 градусів.31

Чому жовтіють і сохнуть зав’язі на огіркахЧому жовтіють і сохнуть зав’язі на огірках

Жовтіють зав'язі огірків – не вистачає живлення Вони можуть жовтіти через неправильний полив та нестачу поживних речовин одночасно із листям. Однак часто причини пожовтіння набагато серйозніші. На сортових огірках зав'язь

Як зменшити кислотність ґрунту в теплиціЯк зменшити кислотність ґрунту в теплиці

Крейда для кислого ґрунту Гарно перемелена крейда – чудовий засіб, щоб знизити кислотність. Вносять з розрахунку: 0,3-0,7 кг на метр квадратний – при дуже високій кислотності, 0,2-0,6 кг – при