Як правильно відварити сир?
Приготування сиру Спочатку потрібно налити молоко в каструлю та довести до кипіння. Далі додати м'який сир і варити протягом трьох хвилин. Після цього м'який сир процідити через марлю, але не варто довго чекати. Як тільки сироватка перестає капати, треба готувати.
Як довго варити сир?
Скільки варити сир в каструлі? Сир, а точніше кефір (кисле молоко) варять всього 2-3 хвилини на слабкому вогні при температурі 70-80 градусів (не кип'ятять), після чого відразу охолоджують.
Що робити якщо сир кислий?
Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти. Після цього його слід покласти під прес.
Як зберігати сир – лайфхаки, які допомагають продовжити …
Біла і блакитна культурна цвіль на сирі – це нормальна цвіль, характерна для делікатесних сирів. Якщо ж ви купили твердий сир, і він обріс …