Вершкове масло – це джерело вітамінів А, B, C, D, Е та К, а також жирних кислот Омега-3 та Омега-6. Причому деякі з вітамінів (А, D та Е) краще засвоюються саме разом із жирами.
«Вершкове масло багато жирними кислотами омега-3 і омега-6, амінокислотами, вітамінами групи А, B, C, D, Е і К. Вони незамінні джерела енергії для людини, благотворно впливають на стан шкіри, волосся, нігтів, уповільнюють процеси старіння в організмі» — пояснила лікарка.
25 грамів та менше – Вершкове масло — дуже калорійний продукт, тому вживати його слід обережно, — пояснила ендокринолог, дієтолог «СМ-Клініка в Санкт-Петербурзі», кандидат медичних наук Оксана Панова. – У день здорова людина може спокійно з'їдати 10-25 грамів.