Макарони – це одна з найпопулярніших та найвідоміших страв у світі. Щоправда, назви їх можуть суттєво відрізнятись у різних країнах. Наприклад, в Америці макарони називаються паста. Це слово походить з італійської мови, тому що макарони італійського походження і широко популярні в Італії.
В Америці паста поширена і користується популярністю як вдома, так і в ресторанах. Її можна приготувати різними способами: від простих макарошок із соусом до складних італійських паст із морепродуктами чи сирами.
Важливо, що термін "паста" в Америці відноситься не тільки до звичайних макаронів, але і до інших виробів з борошна, таких як локшина, равіолі, спагетті та інші. Це пов'язано з різноманітністю видів макаронних виробів, які доступні в американських магазинах.
Макарони | Американська назва |
---|---|
Спагетті | Spaghetti |
Феттучіні | Fettuccine |
Лазання | Lasagna |
Манікотті | Manicotti |
Пенне | Penne |
Равіолі | Ravioli |
Макарони по-американськи | Macaroni and cheese |
Макарони ригатоні | Rigatoni |
Лінгвіні | Linguine |
Як називаються круглі макарони?
Птитім використовують для приготування безлічі страв – гарнірів, супів, салатів. Багатогранність кулінарного використання, простота технології виробництва та корисні властивості дозволили птитіму увійти до раціону жителів багатьох країн світу.
Як називаються довгі макарони?
Довгі макаронні вироби Також її іноді називають: "Волосся ангела" (Capelli d'angelo) або "Волосся венери" (Capelvenere). Вермішель (vermicelli; від verme – черв'як) – довгі, округлі та досить тонкі (1,4-1,8 мм);
У чому різниця між макаронами та вермішеллю?
Власне, саме розмірами та формою відрізняється вермішель від макаронів, а локшина від вермішелі – у перерізі вермішель кругла, і її діаметр коливається в діапазоні від 0,5 до 3,5 мм, що набагато менше, ніж розміри інших макаронних виробів.