Як правильно зварити компот?
Для приготування компоту плоди не потрібно попередньо розморожувати, так вони втратять багато соку. Тому покладіть всю ягідну суміш у замороженому вигляді в киплячу воду. Дочекайтеся, коли вода знову закипить. Зменшіть вогонь й варіть компот не більше 5 хвилин.
Скільки часу стерилізувати компот з черешень?
Від початку кипіння води в каструлі стерилізувати півлітрові банки 10 хвилин, літрові – 15 хвилин, трилітрові – 20 хвилин.
Як правильно варити компот з фруктів?
Візьміть велику каструлю, налийте в неї воду та поставте її на вогонь. Після закипання обережно викладіть у кастрюлю всі фрукти та ягоди. Насипте цукор і дайте прокипіти компоту 25 хвилин. Потім додайте трохи ягід і проваріть іще 15 хвилин.
20 легких рецептів компоту з чорної смородини