Журавлина – вічнозелений сланкий чагарник родини вересових з маленьким листям та темно-червоними, соковитими, кислими на смак ягодами. Цвіте у травні-червні, плоди дозрівають у вересні-жовтні. В Україні її можна зустріти на Поліссі, в Карпатах, на Прикарпатті на болотах, у заболочених соснових і мішаних лісах.24 черв. 2021 р.
Кому не можна їсти журавлину?
Лікарі не радять вживати журавлину при захворюваннях дванадцятипалої кишки та стінок шлунка, а також при схильності до алергічних реакцій (аспірину або ацетилсаліцилової кислоти). Похідне саліцилової кислоти також міститься в журавлині та може викликати алергічну реакцію – свербіж у роті, нежить, чхання.
Як краще їсти журавлину?
Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай. Вважається, що сік журавлини корисний для здоров'я, він надає протизапальну і антистресову дію. Кеш
Для чого пити журавлину?
Журавлина, завдяки високому вмісту вітаміну С, – відмінний профілактичний засіб, що зміцнює імунітет і підвищує захисні функції організму. Сироп, сік і морс з цієї ягоди з успіхом використовують для лікування простудних захворювань. Вони мають жарознижувальну, протизапальну і загально зміцнювальну дію. Кеш
Журавлина – користь журавлини, протипоказання …
Сьогодні корисні властивості журавлини добре відомі – вона містить низку вітамінів (групи B, C, E та інших), а також важливі для людського організму мінерали: магній, фосфор, натрій, залізо, кальцій. Крім того, до її складу входять пектини, цукри, поліфеноли і танін. Регулярне …