Доки набухає шипшина, можна зайнятися приготуванням сиропу: 300 мл води та 400 гр. цукру необхідно кип'ятити 10 хвилин до загустіння. Насамкінець у розчин треба влити проціджений настій плодів, перемішати все та розлити в стерильну тару.
Як приготувати напій із шипшини?
На водяній бані – 2 столові ложки подрібнених ягід заливають 1 склянкою окропу і витримують під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після цього напою дають настоятися протягом півгодини або 40 хвилин, проціджують і п'ють.
Як заварювати сушену шипшину?
Як заварювати шипшина сушену або свіжу на плиті Вам потрібно взяти каструлю, викласти туди промиті ягоди шипшини, залити теплою водою. Дотримуйтесь пропорцій – на кожні 500 мл води беріть 2 ст. л цілих ягід. Далі – залиште шипшину під кришкою на 30 хвилин, потім поставте на найменший вогонь і варіть ягоди 30 хвилин.
Що можна зробити з шипшини?
Вимиті та очищені від насіння плоди йдуть на приготування джемів, варення. Зі свіжих плодів виготовляють киселі та компоти, готують морси, соки, напої. Напої, настої чи сиропи з ягід шипшини можна також використовувати, додаючи до фруктових коктейлів, сухих сніданків, трав'яних чаїв тощо.
Шипшиновий сироп: як самостійно приготувати сироп з …
Сироп на основі плодів шипшини. Для приготування шипшинового сиропу за цим способом необхідно підготувати такі інгредієнти: чисту воду – 800 мл; шипшинові плоди – 500 гр; цукор – 500 гр.