Коли дозріває журавлини?
Журавлина – вічнозелений сланкий чагарник родини вересових з маленьким листям та темно-червоними, соковитими, кислими на смак ягодами. Цвіте у травні-червні, плоди дозрівають у вересні-жовтні.
Кому не можна їсти журавлину?
Лікарі не радять вживати журавлину при захворюваннях дванадцятипалої кишки та стінок шлунка, а також при схильності до алергічних реакцій (аспірину або ацетилсаліцилової кислоти). Похідне саліцилової кислоти також міститься в журавлині та може викликати алергічну реакцію – свербіж у роті, нежить, чхання.
Як перевести журавлина?
Журавлина – слов'янська назва, походження якої достовірно невідоме. Латинське найменування – Oxycoccos – буквально перекладається як “кисла ягода”. Росте вона переважно у заболочених прохолодних місцях або на берегах озер, де, також, зазвичай волого.
Журавлина – користь журавлини, протипоказання, …
Журавлина добре відома своїми антизапальними властивостями, її використовують як жарознижуюче, і навіть для лікування запальних процесів в органах сечостатевої системи. Журавлина при циститі може бути ефективним лікарським засобом, оскільки в ній містяться …