Вдома підготовлені листя (пом'яті або перепущені через м'ясорубку) потрібно укласти в ємність, накрити вологою тканиною, злегка прикрити кришкою, і залишити, час від часу нюхаючи ферментують сировину.12 лип. 2016 р.
Як правильно сушити листя смородини для чаю?
Можна брати листя і садових, і дикорослих кущів чорної смородини. Листя збирають до дозрівання плодів, оптимальний час — під час цвітіння. Зібране сушать у тіні або у добре провітрюваному приміщенні. Для цілорічного вживання молоде листя можна заквашувати у розсолі. Кеш
Як правильно сушити листя?
Покласти листя між двома листками вощеного паперу. Листочки необхідно розташувати на відстані один від одного. Між поверхнею праски і верхнім шаром паперу потрібно прокласти ще один шар, наприклад, кухонне полотенце. Воно прекрасно проводить тепло, тому восковий папір не розплавиться.
Коли можна сушити листя смородини?
По-друге, найкращим часом доби для збору листя є так званий «середній» ранок, коли роса вже зійшла, але яскравого сонячного світла поки ще немає. Але листки повинні бути сухими, не після дощу. По-третє, сушити сировину можна тільки під навісом, щоб листки не згоріли.
Як правильно сушити листя чаю: заготівля, зберігання
Як правильно сушити листя чаю: заготівля, зберігання З яких листя рослин коли збирати як сушити ферментація скручування зав’ялювання Готуємо чай з листя …