Пропустити томати через соковижималку. Закип'ятити отриманий сік, проварити 15 хвилин, знімаючи піну. Посолити. Розілляти томатний сік у чисті сухі банки, закрутити й перевернути їх до охолодження, при цьому закутавши.11 серп. 2020 р.
Як зробити томатний сік з домашніх помідорів?
Спосіб приготування: Помідори треба вимити, видалити зіпсовані місця та пропустити через м'ясорубку, а потім протерти масу крізь сито. Отриману масу слід перелити в емальовану каструлю та довести до кипіння. Варити сік треба 15 хвилин, періодично помішуючи та знімаючи піну. За бажанням можна додати сіль і цукор.
Скільки часу стерилізувати томатний сік?
півлітрові банки потрібно витримати 10-12 хвилин; якщо у вас нестандартні банки по 700-800 мл, в той час увиливаете до 15-17 хвилин; літрові банки потрібно стерилізувати 20 хвилин; а ось трилітрові – 30 хвилин.
Скільки солі на л томатного соку?
Якщо хочете отримати солодкий томатний сік, то на 3 літри соку кладемо 1 столову ложку солі і 2-3 столові ложки цукру. Потрібен солоний томатний сік, то на 1 літр томатного соку потрібно покласти 1 чайну ложку цукру і 2 чайні ложки солі. А можна і так: на 1 літр соку – 1 чайна ложка солі.
Як закривати томатний сік / …
Сьогодні покажу, як я готую томатний сік на зиму. Підпишіться на мій канал, щоб підтримати мене і не пропустити ще більше цікавих і простих рецептів. СКЛАД: помідори На 2 л соку: сіль – 0,5 ст.ложки перець горошком – 5 …