Нарізані живці зв'язують пучком, навішують бирки з відрізків алюмінієвих банок з видавленою назвою сорту і, помістивши у вологу тканину і пакет, відправляють в холодильник. Можна зберігати і в землі, прикопавши в саду. При цьому важливо поставити кілочок, щоб потім не переривати всю ділянку в пошуках.23 січ. 2020 р.
Коли потрібно заготовляти живці для щеплення?
КОЛИ І ЯК ЗАГОТОВЛЯЮТЬ ЖИВЦІ Як правило, живці для щепи з наступним зберіганням заготовляють протягом року двічі: в кінці осені (початку зими) і в кінці зими (ранньою весною).
Коли заготовляють живці для весняного щеплення плодових дерев?
Для весняного – від кінця осені і до розпускання бруньок навесні, цей процес є підготовкою саду до наступного сезону. Найкраще цим займатися саме в листопаді до настання морозів – живці кісточкових культур заготовляють саме в цей період. Нарізують живці з однорічного приросту довжиною 30-40 см. Кеш
Як зберігати щепу?
Для облаштування укриття необхідно укласти заготовлені пучки майбутніх щеп на мокру тирсу (з північного боку будинку), засипавши їх ще одним шаром завтовшки 15-20 см. У такому вигляді живці залишають на морозі, а як тільки вони замерзнуть, ще й укривають сорокасантиметровим шаром тирси.
Заготівля живців для щеплення. Зберігання живців | Огородники
Заготовляти живці можна пізно восени, коли опаде листя і закінчиться рух соку. При правильному зберіганні вони спокійно доживуть до весни та стануть …