Якщо ви хочете просто зберегти кріп свіжим протягом місяця чи півтора, можна взяти звичайну банку чи вакуумний пакет. Зелень промивають, просушують і просто кладуть цілий пучок. Часто господині використовують целофанові пакетики чи харчову плівку, в яких замотують кріп.
Як замаринувати окріп на зиму?
Один зі способів консервації кропу на зиму без стерилізації – це рецепт з сіллю. Вимитий та підсушений продукт поріжте ножем на шматочки 1-2 см і перемішайте з сіллю – на 500 г зелені 160 г солі. Цією сумішшю щільно наповнюйте банки та залиште їх незакритими на 1-2 дні. За цей час зелень осяде. Кеш
Як солити на зиму кріп?
Сіль беремо з розрахунку: на 100 грамів кропу 25 грамів солі. Солити можна двома способами. У стерилізовані банки викладаємо: шар кропу, солимо, потім знову кріп і сіль, утрамбовуємо і так повторюємо, поки не заповниться банка або не закінчиться кріп і сіль. Прибираємо в холодильник. Кеш
Як правильно заморозити кріп на зиму?
Як заморозити кріп цілими гілочками Треба взяти гарні чисті гілочки, зробити з них пучки, покласти в пакети та відправити в морозильну камеру. Пакети завжди мають бути герметичними. Також не забувайте видаляти з них повітря. Такий кріп треба розморожувати при кімнатній температурі.
Кріп на зиму — заготівля зелені: 11 способів – Корисні поради
Я давно розгадала загадку, як заготовити кріп на зиму, зберігаючи свіжість довгий час. У середньому грамотно підготовлена зелень може зберігатися 3-4 …