Спробуйте підпалити папірець, на якому є крапля меду. Якщо він натуральний, то не потемнішає та не згорить під час контакту з вогнем. Але якщо в меді є цукор, то він перетвориться на обвуглену грудку.
Скільки цукру в 1 літрі меда?
л. меду і 175-200 грамів цукру. Кеш
Як перевірити якість меду?
Розглянемо основні з них:
- консистенція меду повинна бути однорідною;
- продукт повинен бути "текучим". Це можна перевірити в домашніх умовах. Наприклад, зачерпнути мед ложкою і подивитися, як він буде стікати. Якісний мед тягнеться плавно і рівно.
- справжній мед викликає незначне першіння в горлі;
- має легкий запах квітів.
Скільки цукру в меді?
Проте основні групи речовин у складі меду постійні. Середні значення основних складових меду (% у перерахунку на безводний залишок) приведені нижче: глюкоза 44,3. фруктоза 41,2.
Визначення вмісту цукру в меді – EUROLAB
Мед складається приблизно з 76 відсотків цукру, 18 відсотків води та 6 відсотків інших інгредієнтів. Цукор надає меду необхідних властивостей солодощі та рідкої густоти. Менша кількість компонентів визначає відмінності між різними видами меду, такими …