Як сушити гарбуз на Хелловін: докладна інструкція з фото

Хелловін – це захоплююче свято, яке проводиться щороку 31 жовтня. Одним із його символів є вирізаний гарбуз із візерунком на обличчі – джек-о-лантерн. Однак, щоб святити це свято довше і щоб ваш гарбуз не зіпсувався, ви можете висушити його.

Сушіння гарбуза – це відмінний спосіб продовжити його термін служби, зберегти декоративний ефект і використовувати його як костюм на Хеллоуїні. Процес сушіння гарбуза є простим і доступним навіть для початківців. Але незважаючи на це, кілька простих кроків допоможуть вам досягти найкращого результату.

Першим кроком у сушінні гарбуза є вибір правильного екземпляра. Щоб гарбуз добре висох і не зіпсувався, виберіть той, який зріє на лозі протягом усієї літньої сезону. Визначте, чи готовий гарбуз до збору, постукайте по корпусу – якщо звук глухий, значить, гарбуз зрілий. Також зверніть увагу на колір шкірки – вона має бути насиченого помаранчевого відтінку без пошкоджень, гнили або вм'ятин.

Як сушити гарбуз на Хелловін
КрокОпис
1Виберіть зрілий гарбуз із твердою шкіркою
2Очистіть гарбуз від бруду та залишків стебла
3Розріжте гарбуз навпіл і видаліть насіння
4Наріжте гарбуз на тонкі скибочки
5Розкладіть гарбуз на деку, не перетинаючи один одного
6Поставте деко з гарбузом у духовку, нагріту до 100 градусів.
7Випікайте гарбуз протягом 4-6 годин, перевертаючи скибочки щогодини
8Дайте гарбузу повністю охолонути
9Гарбуз готовий до використання в прикрасах на Хелловін

Ідеальне місце для сушіння гарбуза має бути добре провітрюваним, прохолодним та темним. Звичайно, тут чудово підійде горище чи сухий сарай – поклали гарбуз та забули.Вікна найкраще тримати відкритими, щоб протяг гуляв по приміщенню.2 черв. 2019 р.

Як правильно сушити гарбуз?

Гарбуз очистити і нарізати тонкою соломкою. Викласти гарбуз в один шар на ґрати сушарки для овочів. Сушити гарбуз до готовності. На це піде приблизно 3-4 години.

Як довше зберегти гарбуз на Хелловін?

Розведіть трохи відбілювача водою. Цю суміш залийте у пляшку для розбризкування рідини. Бризайте гарбуз щодня цією сумішшю. Відбілювач бореться з пліснявою, а вода оберігає гарбуз від висихання.

Як довго сушити гарбуз?

Якісно сушити гарбуз у домашніх умовах можна, навіть не маючи спеціалізованої побутової техніки – електричної сушарки, використовуючи звичайну духовку. Нічим не змащуючи деко, шматочки розкладають в один шар і поміщають у духову шафу, розігріту до 60 градусів на 4 години.

Як зберегти декоративний гарбуз?

Помістіть їх у добре вентильованому місці, де на них не потраплятимуть прямі сонячні промені на термін близько 1 тижня. Оболонка почне твердіти та змінювати колір. Через тиждень поверхня гарбуза буде добре висушена. Перенесіть їх у темне місце, що добре вентилюється, на термін, принаймні, 6 місяців.

Related Post

Які свічки швидко згоряють: популярні види та секрети довговічностіЯкі свічки швидко згоряють: популярні види та секрети довговічності

Як не крути, свічки є одним із найбільш популярних та затишних джерел світла. Вони додають особливий настрій у будь-яке приміщення та створюють атмосферу тепла та затишку. Однак, не всі свічки