Як з кісточки виростити гранат?
В наповнені землею ємності для розсади зерна граната висаджуються на глибину в 1-1,5 см. Далі вони присипаються землею, обприскуються теплою водою і накриваються поліетиленом. Вийде своєрідна тепличка, в якій насіння швидко проклюнуться. Температура для пророщування граната повинна бути не менше 25-30С.
Як правильно їсти гранат з кісточками чи без?
Рішення про те, чи їсти гранат з кісточками, залишається особистим. Якщо вам не подобається смак або текстура кісточок, ви можете їх видалити перед споживанням. Однак, варто пам'ятати, що саме вони містять багато корисних речовин, які сприяють збереженню здоров'я і краси.
Як розмножити гранат в домашніх умовах?
Гранат може розмножуватися різними способами:
- насінням. Ви можете їх взяти з стиглого плоду, при цьому їх не потрібно чистити. Насіння заглиблюють в землю на 1,5 см, і поливають так, щоб земля непересихала до появи сходів;
- живцями. Для цього можна використовувати і поросль, і здерев'янілих пагони.
Як правильно розрізати і почистити гранат – 6 способів
Приберіть серцевину. Ножем зробіть розрізи по білим частинам, і опустіть гранат в воду. Пальцями відведіть відрізи в сторону до утворення часточок, зовсім розривати їх не слід. Залиште на 5-10 хвилин, щоб фрукт став краще чиститься.