Сливове пюре засипається цукром до повного покриття. Перемішується і ставиться на плиту до повного розчинення цукру. Після закипання вогонь зменшується. Вариться повидло зі сливи від 1,5 до 2 годин, при цьому помішує через кожні 10 хвилин, а то й частіше.
Що можна закрити з слив?
Прибрати з сливи кісточку і можна готувати джем, варення, повидло або домашню настоянку. Стиглий урожай, зібраний з гілок, підійде для будь-якої заготовки зі слив на зиму, а також заморожування і сушіння. Недозрілий фрукт можна використовувати для приготування соусів, аджики і додавати в овочі і гриби при маринуванні.
Що можна приготувати з сливового варення?
Його можна подавати до чаювання, млинців, оладок. З сливового варення готують відмінний пряник. В даному рецепті ми розповімо вам, як готувати варення, щоб половинки слив залишалися цілими і не розварювалися.
Скільки цукру потрібно для сливового варення?
Рецепт сливового варення Інгредієнти: – 1,5 кг слив; – 1 кг цукру.
Як приготувати сливове повидло — покрокові …
Для приготування повидла зі слив на зиму беруться м’які, не гнилі, але дуже стиглі плоди. А також цукор. Як варити повидло із слив – …