Як їдять цибулю-порей?
Найсмачніша та найніжніша частина цибулі порею – біла стеблина, яка росте під землею. Для приготування страв використовують саме білу та ще світло-зелену частину стебла. А темно-зелене листя, зазвичай, зрізають і викидають. Якщо зверху є прив'ялі чи пошкоджені листочки, то їх треба попередньо зняти.
Як нарізати кубиками цибулю?
Якщо вам потрібна цибуля для соусу, відокремте половинку цибулини, залишивши цілим хвостик, як я зробив на відео. Потім наріжте половинку цибулини спочатку уздовж, потім поперек. Чим дрібніші вам потрібні кубики, тим відповідно більше надрізів потрібно зробити. І потім просто порубайте цибулю кубиками.
Як виростити цибулю-порей в домашніх умовах?
Звичайна агротехніка вирощування цибулі–порею полягає в посадці насіння в лютому, в розсадні ящики або касети з грунтом. Після сходів, через місяць, – розсаду цибулі пікірують в окремі горщики або саморобні ємності. У травні висаджують в грунт, рясно поливають, мульчують, захищають від шкідників тощо.
Як правильно порізати цибулю кубиками – Фермер
Кроки 1. Розріжте цибулявздовж навпіл. Встановіть цибулину на кореневищі. … 2. Обріжте верхівку цибулини, що виступає. Не обрізайте кореневища. … 3. Очистіть цибулявід лушпиння. … 4. Наріжте першу половинку цибулини на тонкі скибочки. … 5. Повторіть процес із другою половиною …