Коли зрізати Мяту для сушки?
Для сушки листочків м'яти їх акуратно відокремлюють від стебла на самому початку цвітіння і розкладають невеликим шаром на картоні або щільному папері. Умови для якісної сушки ті ж: відсутність сонячного світла і хороша вентиляція.
Коли збирати Мяту в домашніх умовах?
Збираємо м'яту в суху нежарку погоду, найкраще – вранці чи ввечері, коли на листках немає роси. Найкращі місяці для збирання врожаю – липень та серпень. Кеш
Як сушити м’яту в духовці?
У духовці потрібно забезпечити оптимальну температуру (65 — 100°). Це потрібно для того, щоб не пересушити листя м'яти. Крім того, деко бажано застелити пергаментом. В середньому процес займе у вас 15-20 хвилин. Кеш
Як сушити м’яту правильно: пошагові рекомендації
Сушити можна як листя, так і стебла. Готуємо м’яту до сушіння. Якщо м’ята росте у вас у дворі, мити її краще перед тим як зрізати, і дати їй просохнути.