Голубці, загорнуті в виноградне листя, називаються долма. Для цієї страви потрібно зрізати на листках черешок і обережно загорнути начинку таким чином, щоб вона була повністю закрита. Краще використовувати солоне або приварене листя, оскільки воно більш м'яке і легше буде згортатися.8 черв. 2023 р.
Як правильно підготувати капусту для голубців?
Досвідчені господині роблять це наступним чином: качан капусти загортається в харчову плівку, а потім ставиться в мікрохвильовку на 3,5 хвилини. Після цього плівка знімається, а капуста легко розбирається на м'яке і соковите листя.
Що робити щоб не підгоріли голубці?
Щоб голубці не пригоріли, треба дно і боки каструлі змастити маслом, смальцем чи олією. На дно покласти кілька капустяних листків, зрізані потовщення з них, накраяти качан чи докинути дві-три ложки квашеної капусти, що надасть голубцям особливого смаку. Зверху голубці теж накрити листками капусти, щоб не підсихали.
Як правильно заправити голубці?
Закип'ятити чайник, розбавити сметану водою та томатною пастою (150 г сметани на 0,5 л води), посолити. Залити голубці соусом. Тушкувати їх при слабкому кипінні під кришкою, до готовності фаршу, близько 50-60 хвилин.
Як загорнути голубці в капустяний лист – чого в жодному разі …
Для початку капусту необхідно злегка приварити. Для цього беремо качан, робимо глибокі надрізи ножем навколо качана і опускаємо капусту в каструлю з водою. Доводимо до кипіння на повільному вогні і обережно відокремлюємо верхні листки. Коли вони охолонуть, …